Handleiding Aroma Diffusers

 

 

Algemene Nederlandse Handleiding 2019

Dit is een globale handleiding voor alle aroma diffusers. Lees ook altijd uw Engelstalige handleiding goed door voor u begint. Is iets niet helemaal duidelijk? Vraag ons om hulp op de livechat of via de email info@livingzenzes.nl.

Voor u begint willen wij u vragen het volgende goed door te lezen:

U werkt met een electronisch apparaat dat water en etherische olie diffused. Een goede werkwijze en onderhoud zijn van essentieel belang om geen schade aan het apparaat of uw omgeving toe te brengen. Als u een verkeerde olie toevoegt of de gebruiksaanwijzing niet goed volgt kan de diffuser teveel water verspreiden en de omgeving nat maken. Dit kan waterschade veroorzaken aan de omgeving.

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de toevoeging van de olie en de plaatsing van de aroma diffuser.

Leest u daarom de instructies en reinigingsmethodes eerst goed door voor u begint! Een aroma diffuser blijft een electronisch apparaat net als uw bijv. droger of waterkoker. Laat deze apparaten nooit onbeheerd aan staan. 


BELANGRIJKE INSTRUCTIES:

Al onze aroma diffusers werken op basis van koude ultrasone mist verspreiding. Het is dus geen hete stoom, maar een gezonde mist van miniscule waterdamp. 

1. LET OP: elke diffuser heeft een luchtinlaat aan de zijkant. Als hier water in komt zorgt dit voor waterschade en valt uw diffuser buiten de garantie. Kijk dus goed aan welke kant u het water uitschenkt.

2. Doe nooit de diffuser aan zonder water! Dit kan de ultrasone chip beschadigen door oververhitting. 

2. Voeg altijd eerst water toe en dan pas de olie.

3. Gebruik altijd een goede kwaliteit 100% pure etherische olie. Bekijk onze 
oliën hier: Bekijk Etherische olien

4. Gebruik alleen schoon bron- of kraanwater. Lauw water diffused het beste. 

5. De kleine ronde ultrasone chip aan in het midden van de bodem is erg kwetsbaar. Gebruik altijd een wattenstaafje om olie residu of vuil zacht te verwijderen.

6. Zet de diffuser NOOIT in de buurt van electronische apparaten. 

7. Laat nooit olie en water staan in de aroma diffuser. Leeg deze altijd na gebruik en veeg met keukenpapier de diffuser goed na. Vermijdt de ultrasone chip!


Eerste gebruikswijze

Test altijd eerst of uw aroma diffuser naar behoren werkt door alleen lauw water toe te voegen met de maatbeker. Vul deze tot ongeveer 150 ml/gram water. Komt er een mooie mist vrij? Voeg daarna pas 1 tot 5 druppels olie toe. 
Sommige aroma diffuser hebben een wax laagje op de ultrasone chip om deze te beschermen. Deze moet eerst oplossen voor een goede werking. Dit duurt ongeveer 1 tot 3 diffuse beurten. De miststerkte kan tijdens de eerste 3 sessies dus sterk variëren, maar moet daarna stabiliseren. 

Plaatsing aroma diffuser

De plaatsing van de aroma diffuser is erg belangrijk voor een goede geurbeleving. Plaats deze het liefste niet in de buurt van ramen of deuren. Zorg altijd voor voldoende tocht, zodat de mist zich goed kan verspreiden. Sluit nooit alles af! Een raam op een kier zou voldoende moeten zijn. 
Wij hebben eventueel ook een draadloze aroma diffuser op accu voor specifieke plaatsing.


STAPPENPLAN Reinigen van de diffuser

Goed onderhoud van een aroma diffuser is erg belangrijk. Leeg de aroma diffuser na elke sessie en laat dit nooit te lang staan. Veeg met een keukenpapier altijd de bodem goed na. Vermijdt hierbij de ultrasone chip. 


1. Reinig altijd uw diffuser na gebruik met keukenpapier. Laat nooit water en olie in de diffuser zitten voor een volgend gebruik ivm schade aan het apparaat. 

2. Haal altijd de stekker eruit als u niet aan het diffusen bent.

3. Vul uw diffuser voor de helft met schoon kraan water. Dus op de helft van de maximum vullijn.

4. Voeg 10 druppels pure witte azijn toe. Dit helpt om de olien te verwijderen die vastzitten.

5. Laat de aroma diffuser 3 tot 5 minuten lopen om de water-azijn mix goed door de machine te laten lopen.

6. Leeg de aroma diffuser. LET OP: dat u het water niet in de luchtinlaat laat lopen.

7. Gebruik een katoenen doekje of keukenpapier met een kleine beetje azijn om moeilijke hoeken of plekken ook schoon te maken.

8. Vul de diffuser met gewoon water en laat weer 5 minuten lopen.

9. Leeg wederom de diffuser en hij loopt weer als een zonnetje. Veel geurplezier gewenst!

  

BEKIJK ALLE DIFFUSERS HIER