10 Tips voor het kiezen van jouw aroma diffuser

Bent u op zoek naar een aroma diffuser en wilt u een goede beslissing maken?

10 tips voor het kiezen van jouw aroma diffuser

Lees de volgende 10 tips en u maakt altijd de juiste keus:


1. Kies voor een ultrasone diffuser!

Al onze diffusers hebben een ultrasone chip die een etherische of geurolie zonder warmte verdampen. Hierdoor beschadigt de olie niet door warmte en blijft de therapeutische werking aanwezig.


2. Is de diffuser brandveilig?

Een diffuser werkt met vocht en electriciteit. Daarom moet dit apparaat voldoen aan strenge eisen. Veel apparaten uit Aziatische productielanden voldoen hier niet aan en geven een enorm risico. Al onze diffusers hebben meerdere beveiligingen, zoals een automatische stop als het water op is, een timer en vochtbeveiliging. Veiligheid boven alles!


3. Is het materiaal vrij van kankerverwekkend BPA plastic?


BPA is een stof die veel gebruikt wordt in de plastic industrie die gevaarlijk kan zijn voor uw gezondheid. Door de sterke etherische oliën krijgt het materiaal flink te verduren. Het is dus belangrijk dat uw diffuser
een goede mix is van betrouwbare plasticsoorten. WIj garanderen bij alle diffusers dat ze BPA vrij zijn.


4. Goed ingepakt en snel verzonden.

Een aroma diffuser is een kwetsbaar electronisch apparaat. Het is dus belangrijk dat het goed stevig ingepakt wordt met een betrouwbare en snelle pakketbezorger. Daarom kiezen wij voor POSTNL. Als het te lang onderweg is wordt de kans op interne schade steeds groter en zorgt dit voor ernstige veiligheidsrisico's  bij gebruik.


5. Waar is de aroma diffuser voor geschikt?

Een aroma diffuser van living Zenzes is voornamelijk geselecteerd op aromatherapeutische doeleinden:

* Verdamp een etherische olie voor bijvoorbeeld: betere nachtrust, meer ontspanning, minder stress,

* Verdamp een geurolie een creëer een heerlijk ontspannen werk - en of leefomgeving. Waant u zich op het strand of toch in het bos?

* Maskeer en neutraliseer nare geurtjes in huis van bijvoorbeeld huisdieren, eten of toilet.


6. Is de diffuser bestand tegen citrusachtige etherische oliën?

Het binnenmateriaal van veel aroma diffusers is niet geschikt voor de bijtende citrusachtige oliën. De olie tast het materiaal aan en zorgt ervoor dat de ultrasone chip binnen 3 maanden niet meer functioneert door lekkage. Dit levert ook extra brandgevaar op. 


7. Heeft de aroma diffuser garantie?

Een aroma diffuser is een kwetsbaar product. Goed onderhoud is daarom belangrijk. Wij hebben veel vertrouwen in onze kwaliteit en geven daarom ook 2 jaar garantie op al onze diffusers! 


8. Is de diffuser gemakkelijk schoon te maken?

Een aroma diffuser werkt met etherische oliën en moet daarom goed onderhouden worden. Een korte reinigingsbeurt met witte natuurazijn moet dus zo gedaan zijn. Onze ontwerpen hebben daar rekening mee gehouden en schoonmaken is in mum van tijd gebeurd!


9. Is de diffuser krachtig genoeg voor jouw ruimte?

De meeste diffusers van Living Zenzes hebben meer dan 12 watt vermogen. Dit is genoeg voor bijna alle kleine tot grote woon- of werkruimtes tot 100 m2. U kunt bij veel diffusers zelf de gewenst stand bepalen of u past de oliedosering aan naar eigen inzicht en beleving.


10. Is de aroma diffuser Europees goedgekeurd en dus verzekerd bij brand?

Alle aroma diffuser hebben een zogenaamd CE keurmerk. Let hier goed op. Dit keurmerk garandeert dat hij getest is op o.a. brand en stralings eisen van de Europese Unie. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld uw inboedelverzekering. 

BEKIJK ALLE AROMA DIFFUSERS

Bekijk aroma diffusers