Hoe weet u of een etherische olie puur is?

etherische olie, etherische olie kopen -

Hoe weet u of een etherische olie puur is?

De vraag naar essentiële oliën groeit tegenwoordig enorm vanwege de enorme voordelen die deze kunnen bieden, zowel intern als extern. Bijna elk bedrijf dat etherische oliën verkoopt beweert dat hun etherische oliën geweldig en puur zijn.

Vanwege de overweldigende keuzes: hoe weet u nou zeker dat u een pure etherische olie koopt? We hebben vijf eenvoudige manieren opgesomd om als eerste te controleren of u een eerlijk flesje koopt:

  1. Het flesje is in donker gekleurd glas en is luchtdicht. Dit helpt de olie te beschermen tegen hitte en licht om te voorkomen dat de kwaliteit vermindert.
  2. Het label moet de Latijnse naam tonen. Als uw essentiële olie alleen de gebruikelijke naam heeft, zoals Pepermunt of Citroen, dan is dit een waarschuwing dat dit niet het echte werk is. Latijnse namen zijn uniek en helpen je de juiste essentiële olie voor uw behoeften te kopen.
  3. Het is niet te goedkoop. Elke etherische olie wordt geproduceerd met een hoge precisie om de smaak en geur van de plant te extraheren waar hij vandaan kwam. Dit is een tijdrovend proces en moet wel betaald worden.
  4. Het moet zijn zuiverheid vermelden. Als het flesje niet voor 100% zuiver is, dan is dat vrijwel een garantie dat dit niet zo is. Ga dus altijd op zoek naar het 100% -teken. Etherische olie als bijvorbeeld rozen zijn vaak aangelengd.
  5. Als u de GC / MS-test (afkorting voor gaschromatografie / massaspectrometrie) op de fles ziet, is dat een goed teken. Het is een kwaliteitsstandaardtest voor etherische oliën.

Hier moet het mee lukken! Voordat u een etherische olie koopt, moet u deze dingen controleren om er zeker van te zijn dat u voor een eerlijke etherische olie betaalt en niet alleen een aangelengd product.

Wanneer u pure essentiële oliën koopt zult u dit vrijwel direct merken aan het resultaat.


Opmerking

Let op, opmerkingen moeten eerst worden goedgekeurd