Beste etherische oliën voor uw huidtype

essentiële olie, huidsverzorging -

Beste etherische oliën voor uw huidtype

Etherische oliën zitten boordevol natuurlijke vitamines en mineralen die ook onze huid kunnen helpen. Omdat de oliën echter enorm krachtig en puur zijn, moeten ze worden verdund of gemengd met andere natuurlijke ingrediënten om topisch te worden gebruikt.

Elk huidtype vereist een specifieke huidverzorging. Het is belangrijk om te weten of u de juiste producten gebruikt op uw huid om huidproblemen zoals allergieën en irritatie te voorkomen. Maar hoe weet u welke essentiële olie het beste is voor uw huidtype?

We hebben ze hieronder opgesomd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken!

Droge huid

 • Lavendel
 • Patchouli
 • Cederhout
 • Duitse kamille

Bovenstaande essentiële oliën die goed zijn voor de droge huid hebben een hoge concentratie monoterpenolen en esters. Omdat ze niet giftig en mild voor de huid zijn, werken ze op een droge huid. Deze oliën zijn ook antiseptisch en hebben vaak ontstekingsremmende eigenschappen. Deze etherische oliën hydrateren de huid en hebben een langdurig effect.

Vettige huid

 • Aloë Vera
 • Tea Tree
 • Rozemarijn

Essentiële oliën lijken misschien niet direct geschikt om aan te brengen op een vette huid, maar geloof me, deze oliën zitten boordevol vitamines, anti-oxidanten en aminozuren om de puistjes te minimaliseren en je olieklieren in balans te houden. Deze oliën zijn ook antibacterieel en ontstekingsremmend en helpen je onrustige huid te verzachten. Het goede nieuws is ook dat ze je poriën niet zullen verstoppen of ze zelfs nog vetter maken.

Combinatie Huid

 • Bergamot
 • Kamille
 • Ylang Ylang

Het hebben van een gecombineerde huid betekent dat bepaalde delen droog zijn en andere delen vettig hebt. De beste essentiële oliën die gebruikt kunnen worden zijn degene die de olieproductie helpen in balans te brengen en het uiterlijk van de huid te egaliseren. Deze oliën hydrateren de huid zonder vettig te zijn.

Gevoelige huid

 • Wierook
 • Geranium
 • Thee boom
 • Sandelhout

Mensen met een gevoelige huid moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen bij het kiezen van hun huidverzorgingsproducten. Het zou het beste zijn om die met natuurlijke ingrediënten zoals etherische oliën te gebruiken om de geïrriteerde huid te kalmeren en te helen. Deze oliën helpen ontstoken huidaandoeningen te kalmeren, zoals acne, eczeem, rosacea en psoriasis. Ze hebben antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen die de pH van de huid in balans brengen, de roodheid verminderen en tegelijkertijd de celregeneratie stimuleren. Voer altijd een patchtest uit voordat u het op een gevoelige huid aanbrengt.

LET OP met etherische oliën

Etherische oliën zijn enorm puur en krachtig, dus je zou het ALTIJD eerst moeten mengen met drageroliën of andere natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter of kokosolie voordat je het op je huid aanbrengt. De beste drageroliën voor elk type huid zijn arganolie, jojoba-olie en avocado-olie. Deze oliën hebben ook helende eigenschappen en zijn rijk aan antioxidanten en andere vitamines die zeer gunstig kunnen zijn voor elk huidtype.

Adviseer altijd eerst een aromatherapeut voordat u het op de huid aanbrengt. Elke olie moet u anders verdunnen (dit varieert van 0,5 tot 5%). Sommige hete etherische oliën als kaneel en oregano mogen maar verdund worden tot maximaal 0,5%.

Test altijd eerst 24 uur lang op de binnenkant van uw elleboog om te zien of er geen vreemde reactie ontstaat!


Opmerking

Let op, opmerkingen moeten eerst worden goedgekeurd