Aromatherapie in huis door middel van een diffuser

aroma diffuser, Aroma diffuser voor etherische olie, Aromatherapie -

Aromatherapie in huis door middel van een diffuser

Aromatherapie in huis door middel van een diffuser

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis ook een aroma diffuser neer te zetten. Deze ontwikkeling heeft te maken met een opkomend fenomeen in Nederland, dit is de aromatherapie. Deze vorm van therapie brengt vele voordelen met zich mee. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op deze aromatherapie, na het lezen weet je precies waarom jij ook een aroma diffuser thuis moet hebben met de meest heerlijke etherische oliën.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie kan ook wel geclassificeerd worden als een vorm van alternatieve geneeskunde, deze vorm van geneeskunde maakt gebruik van diverse soorten etherische oliën. De olie komt voornamelijk uit plantenextracten of uit kruiden, het is dan ook een volkomen natuurlijk product. Wat blijkt nu, wanneer mensen deze geuren ruiken kunnen zij hun lichaam op de meest makkelijk manier in balans brengen. De aroma diffuser zal de etherische olie door de ruimte verspreiden, jouw reukvermogen zal vervolgens de rest doen. Oorspronkelijk komt de aromatherapie uit Egypte, hier wordt al voor een lange tijd geëxperimenteerd met diverse kruiden. In tegenstelling tot de aromatherapie uit Egypte is het dus niet meer nodig om de etherische oliën op te warmen boven een kaars, men kan nu een aroma diffuser in gebruik nemen.

Hoe werkt de aromatherapie?

Het antwoord op deze vraag is vrij lastig te geven, wetenschappers zijn er namelijk nog niet helemaal over uit hoe deze vorm van therapie voor het reukvermogen nu zo effectief kan zijn. De kans is vrij groot dat de diverse extracten uit de kruiden en de planten door het lichaam worden opgenomen, dit gebeurt door de huid. Wanneer je de olie in de aroma diffuser stopt zal er een nevel oplossen in de lucht, dit komt vervolgens op de huid terecht en kan worden opgenomen. Ook kan je olie toevoegen aan jouw dagelijkse bad momentje, de gehele badkamer zal lekker ruiken.

We zien dat de mensen die veel profijt hebben van de etherische oliën vaak mensen zijn die onnodig veel stress hebben of die heel de dag leven met vermoeidheid. Ook zijn de mensen die vaak moeite hebben met slapen gevoelig voor de aromatherapie, zij kunnen de aroma diffuser dan ook gebruiken om toch die ontspanning te krijgen voor het slapen. De geuren die men ruikt van de etherische oliën zullen worden opgenomen en gekoppeld worden aan al je ervaringen en herinneringen. Zo kan een lavendelgeur je doen laten denken aan de vakantie, hierdoor komt het lichaam gelijk in een ontspannen staat terecht. Daarnaast is het zo dat de olie een rol zal spelen bij het beïnvloeden van het onderbewustzijn, je zult je dan ook gelijk een stuk beter voelen.

Voor iedereen beschikbaar met een aroma diffuser

Aromatherapie is voor iedereen beschikbaar, er zitten dan ook geen risico’s aan met betrekking op de gezondheid. De aroma diffuser is tevens ook niet meer zo duur. Combineer dit met enkele soorten etherische olie en je kan gelijk kennis maken met de wereld van de aromatherapie.


Opmerking

Let op, opmerkingen moeten eerst worden goedgekeurd